Γιατί να επιλέξω γυαλιά τιτανίου;

Share

Το τιτάνιο είναι ένα αργυρόλευκο, όλκιμο μέταλλο μικρής πυκνότητας και το όνομά του προέρχεται από τους Τιτάνες της ελληνικής μυθολογίας. Το συναντάμε σε αφθονία, καθώς αποτελεί περίπου το 0.6% w/w του στερεού φλοιού της γης. Είναι ένα πολύ ελαφρύ και αδρανές μέταλλο το οποίο δε διαβρώνεται εύκολα, δε σκουριάζει, και είναι εύπλαστο όταν θερμαίνεται. Τα πρώτα γυαλιά τιτανίου πουλήθηκαν το 1981, και έκτοτε όλο και περισσότερες εταιρείες επιλέγουν το συγκεκριμένο υλικό για τη κατασκευή των σκελετών τους.

titanio-titanium

Ένα ζευγάρι γυαλιά τιτανίου μπορεί να ζυγίσει τόσο λίγο ώστε να μη ξεπερνά τα 2 γραμμάρια βάρους, χωρίς πλαίσια, βίδες και σαρνιέρες. Το μικρό του βάρος, αποτελεί ένα μεγάλο πλεονέκτημα για το χρήστη, καθώς προσφέρει ασύγκριτη άνεση και τον κάνει να νιώθει σχεδόν σαν να μη φοράει γυαλιά! Η ευκαμψία των γυαλιών τιτανίου μειώνει σημαντικά τη πιθανότητα φθοράς και αυξάνει τη διάρκειά τους, πράγμα που τα καθιστά μια εξαιρετικά value for money επιλογή.

 

Τα περισσότερα γυαλιά τιτανίου ακολουθούν ένα μινιμαλιστικό μοτίβο σχεδιασμού με λιτές γραμμές. Προσαρμόζονται αρμονικά στο πρόσωπο του χρήστη καθώς δεν υπερκαλύπτουν τα χαρακτηριστικά του, ενώ παράλληλα επιδεικνύουν αξιοσημείωτη σταθερότητα.

Το μεγαλύτερο όμως πλεονέκτημα του τιτανίου, είναι πως είναι βιοσυμβατό, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα εμφάνισης αλλεργιών στους χρήστες. Έτσι, για ανθρώπους που μπορεί να έχουν παρουσιάσει αλλεργίες σε άλλα μέταλλα, το τιτάνιο αποτελεί σολομώντειο λύση.

Η ανθεκτικότητά τους στη μακροχρόνια χρήση και ο διαχρονικός σχεδιασμός τους, τα καθιστά μια ιδανική επιλογή για ένα διοπτροφόρο που δεν θέλει να κάνει συμβιβασμούς στην ποιότητα, την άνεση και το στυλ.

 

 

Μέγεθος γραμματοσειράς
Χρώμα υποβάθρου