Συχνές Ερωτήσεις

Πως να επιλέξω φακούς για τα γυαλιά μου;
Για να επιλέξεις φακούς για τα γυαλιά σου, θα χρειαστεί να ξέρεις κάποιες πληροφορίες σχετικά με τη λέπτυνση που θα κληθείς να επιλέξεις, τη διακορική σου απόσταση και τις διαθέσιμες επιλογές σε εταιρείες και επιστρώσεις.

Λέπτυνση: Για να επιλέξετε τη λέπτυνση που χρειάζεστε θα χρειαστεί να υπολογίσετε το άθροισμα των βαθμών σας.
Π.χ. εάν έχετε -2.0 βαθμούς μυωπία και -1.0 βαθμό αστιγματισμό, το άθροισμα των βαθμών σας είναι -3.0 σε αυτή την περίπτωση θα επιλέξετε έναν φακό με το 1ο στάδιο λέπτυνσης.

Διαθέσιμες εταιρείες και επιστρώσεις: Οι διαθέσιμες επιλογές μέσω της σελίδας μας είναι οι παρακάτω

1.5 Simply Clean Multi Coating (Χωρίς λέπτυνση)- 29.90€
Για σύνολο βαθμών έως ±2.50
Επιστρωμένος φακός με αντιανακλαστική, αντιχαρακτική και υδρόφοβη επίστρωση. Κατάλληλος για μεταλλικούς και κοκκάλινους σκελετούς.
1.5 Essilor Trio Clean (Χωρίς λέπτυνση) – 49,90 €
Για σύνολο βαθμών έως ±2.50
Επιστρωμένος φακός με αντιανακλαστική, αντιχαρακτική, υδρόφοβη, λιπόφοβη και αντιστατική ιδιότητα. Επιπλέον παρέχει προστασία UV με δείκτη E-SPF 5. Κατάλληλος για μεταλλικούς και κοκκάλινους σκελετούς.
1.56 Simply Clean Multi Coating (1ο στάδιο λέπτυνσης) – 45.90€
Για σύνολο βαθμών από ±2.0 έως ±3.75
Επιστρωμένος φακός με αντιανακλαστική, αντιχαρακτική και υδρόφοβη επίστρωση. Κατάλληλος για μεταλλικούς και κοκκάλινους σκελετούς.
1.56 Zeiss Synchrony AS HMC+ (1ο στάδιο λέπτυνσης) – 69€
Για σύνολο βαθμών από ±2.0 έως ±3.75
Ασφαιρικός φακός με αντιστατικές και λιπόφοβες ιδιότητες και επίστρωση σκλήρυνσης με την υπογραφή της ZEISS. Κατάλληλος για μεταλλικούς και κοκκάλινους σκελετούς.
1.56 UO Blue Control με φίλτρο για το μπλε φως (1ο στάδιο λέπτυνσης) – 49.90€
Για σύνολο βαθμών από ±2.0 έως ±3.75
Επιστρωμένος φακός με επιπλέον προστασία για τα μήκη κύματος της μπλε ακτινοβολίας ( από Φώτα Led, υπολογιστές, τηλεοράσεις, κινητά κ.α.)
Κατάλληλος για μεταλλικούς και κοκκάλινους σκελετούς.
1.6 Divista Fasma AS Artion Plus (2ο στάδιο λέπτυνσης) – 75€
Για σύνολο βαθμών από ±3.0 έως ±6.0
Ασφαιρικός επιστρωμένος φακός με αντιχαρακτική, αντιστατική και super υδρόφοβη επίστρωση. Κατάλληλος για κάθε τύπο σκελετού. Ιδανικός για σκελετούς χωρίς πλαίσιο (Griff) ή με μισό πλαίσιο (Nylor)
1.6 Essilor Trio Clean (2ο στάδιο λέπτυνσης) – 79€
Για σύνολο βαθμών από ±3.0 έως ±6.0
Επιστρωμένος φακός με αντιανακλαστική, αντιχαρακτική, υδρόφοβη, λιπόφοβη και αντιστατική ιδιότητα. Επιπλέον παρέχει προστασία UV με δείκτη E-SPF 5. Κατάλληλος για κάθε τύπο σκελετού.
1.67 Simply Clean Multi Coating (3ο στάδιο λέπτυνσης) – 89€
Για σύνολο βαθμών από ±4.75 έως +6.0 ή -10.0.
Επιστρωμένος φακός με αντιανακλαστική, αντιχαρακτική και υδρόφοβη επίστρωση. Κατάλληλος για κάθε τύπο σκελετού.
1.67 Zeiss Synchrony AS HMC+ (3ο στάδιο λέπτυνσης) – 109€
Για σύνολο βαθμών από ±4.75 έως +6.0 ή -10.0.
Ασφαιρικός φακός με αντιστατικές και λιπόφοβες ιδιότητες και επίστρωση σκλήρυνσης, με την υπογραφή της ZEISS. Κατάλληλος για κάθε τύπο σκελετού.

 

*Σε περίπτωση που χρειάζεστε διαφορετικό φακό απο τους προτεινόμενους, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς συνεργαζόμαστε με όλες τις επώνυμες εταιρείες και το εργαστήριό μας αναλαμβάνει κατασκευές κάθε είδους.

Τι είναι η κορική απόσταση (PD) και πώς να τη μετρήσω
Κορική απόσταση (PD): Εάν η κορική σας απόσταση δεν αναγράφεται πάνω στη συνταγή, μπορείτε να τη μετρήσετε μόνοι σας με τη βοήθεια ενός χάρακα. Θα χρειαστεί να σταθείτε μπροστά σε ένα καθρέφτη, να κοιτάξετε ευθεία μπροστά και να μετρήσετε την απόσταση απο το κέντρο της μιας κόρης εώς το κέντρο της άλλης (βλ. εικόνα). Έπειτα, καταγράψτε την απόσταση σε mm.

*Σημειώνεται οτι η προτιμότερη επιλογή είναι η μέτρηση της κορικής σας απο κάποιον ειδικό, για την εξασφάλιση ενός σωστού αποτελέσματος.

Πώς να συμπληρώσω τη συνταγή μου;
Μπροστά από το βαθμό σας θα παρατηρήσετε ότι υπάρχει ένα πρόσημο (- ή +). Το (-) χρησιμοποιείται στην μυωπία, ενώ το (+) στην υπερμετρωπία και τη πρεσβυωπία. Εάν έχετε και αστιγματισμό, θα πρέπει να προσέξετε να συμπληρώσετε ακριβώς το πρόσημο που γράφει η συνταγή σας μπροστά από το βαθμό του αστιγματισμού, καθώς και τις μοίρες (Άξονα – Ax).
Πώς να διαλέξω λέπτυνση;
Υπάρχουν 5 είδη λέπτυνσης. Για να επιλέξετε το κατάλληλο στάδιο για τους βαθμούς σας, συμβουλευτείτε το παρακάτω πινακάκι:

Στάδιο Λέπτυνσης Σύνολο βαθμών Ποσοστό λέπτυνσης
1.5 – Standard Έως 2.0 0%
1.56 Από 2.25 έως 3.50 15% σε σχέση με το 1.5
1.6 Από 3.75 και πάνω 20% σε σχέση με το 1.5
1.67 Από 4.0 και πάνω 30% σε σχέση με το 1.5
1.74 Από 4.50 Max
Τι προσφέρει το φίλτρο για το μπλε φως;

Καθημερινά χρησιμοποιούμε ψηφιακές συσκευές οι οποίες εκπέμπουν μεγάλη ποσότητα μπλε φωτός, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας. Η συνεχής παρακολούθηση της οθόνης, τείνει να κουράζει και να ερεθίζει τα μάτια μας. Αυτό χαρακτηρίζεται ως “Σύνδρομο κοπιωπίας (Computer Vision Syndrome)”.
Εάν έχετε παρατηρήσει μερικές φορές στο τέλος της ημέρας τα μάτια σας να είναι ξηρά και κόκκινα, να έχετε ελαφρύ πονοκέφαλο ή ακόμη και διαταραχές ύπνου, τότε σίγουρα θα ωφεληθείτε από την επιλογή του φίλτρου αυτού.

Πλεονεκτήματα από τη χρήση ειδικού φίλτρου για το μπλε φως:
-Χαλαρώνει τα μάτια σας, δίνοντας την αίσθηση περισσότερης ενέργειας και μικρότερου ερεθισμού

-Βελτιώσει τον κύκλο του ύπνου σας, τον κιρκάδιο ρυθμό σας, αλλά και τη διάθεσή σας

-Λειτουργει προληπτικά για την προστασία από διάφορες οφθαλμικές ασθένειες που προκαλούνται από την αυξημένη έκθεση στη UV ακτινοβολία, όπως η καταστροφή του αμφιβληστροειδούς.

*Προσοχή: Μην επιλέγετε φακούς αμφιβόλου ποιότητας από μη πιστοποιημένα καταστήματα. Η τοποθέτηση των φακών για το μπλε φως στα γυαλιά σας θα πρέπει να γίνεται απαραίτητα από εξειδικευμένο οπτικό που μπορεί να εγγυηθεί την καταλληλότητα και την αποτελεσματικότητά τους.

Μπορώ να παραγγείλω πολυεστιακούς φακούς online χωρίς να παρευρεθώ σε φυσικό κατάστημα;
Για να τοποθετηθούν πολυεστιακοί φακοί σε έναν σκελετό οράσεως, χρειάζονται εξειδικευμένες μετρήσεις που απαιτούν την φυσική σας παρουσία. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να τοποθετηθούν με ασφάλεια πολυεστιακοί φακοί στον σκελετό της επιλογής σας με διαδικτυακή παραγγελία.
Μέγεθος γραμματοσειράς
Χρώμα υποβάθρου